Restauranter, cafeer og kaffebarer i Bodø

Svendgårds

Postadresse
Dronningens Gate 26 8006 Bodø
Besøksadresse
Dronningens Gate 26 8006 Bodø
Telefon
75 52 52 50
Fax
75 52 52 51
Epost
andreas@svendgaard.no
Hjemmeside
http://www.svendgaards.no/
Kart
Kartoppslag hos Gulesider

Våre kokker tilbyr deilige smaksopplevelser som behagelig serveres i uformelle og koselige omgivelser. Vi kan love deg at du blir både mett og fornøyd i vår restaurant som ligger midt i Bodø sentrum. Menyen vil være inspirert av de ulike sesongene.

Menyen finner du i fanen "Meny"

Vi har også satt opp noen forslag til meny under fanen "Menyforslag".

2. Oktober starter vi opp med Lutefisksesongen servert med tradisjonelt tilbehør

Våre åpningstider er mandag til søndag fra kl 15.00.

Svendgård's ønsker å forsvare sin posisjon som den beste restauranten i Bodø og Nordland.

Vi skal strekke oss etter i størst mulig grad å legge vekt på lokale råvarer, gode mattradisjoner og nyskapende mat. Sammen med fornøyde gjester skal vi fortsette å sette restauranten både på mat- og kulturkartet.

Siden starten har vi opplevd at kombinasjonen kultur, mat og drikke blir lagt merke til langt utover våre geografiske grenser.

De siste årene har vi markert oss sterkt med blant annet gjestespill med vinner av Bocuse D'Or, Charles Tessem, kokkelandslagets kaptein Gunnar Hvarnes og Terje Omundsen. Vi har arrangert akevitt-middag med Torkjell Berulfsen og fått en lang rekke omtaler i forskjellige media.

Vi tok gull i Arktisk Mesterskap, og sølv i Nordnorsk Mesterskap i kokkekunst. At det også kommer nye talenter, beviste våre lærlinger med bronsje i NM for lærlinger.

Høsten 2007 ble Lyst På i Torghallen etablert. Der er det anledning for å kjøpe diverse delikatesser og få seg litt tapas til lunsj. Vi arrangerer også matkurs/temakvelder der mat og vin står i fokus. Se www.lystpa.no for kurs/temakvelder!

Vi samarbeider med lokale småskala-produsenter, for å kunne basere oss på de ferskeste og beste råvarer, samt hjelpe til i bevaringen av våre gode, lokale mattradisjoner.

I restauranten henger kunst fra Galleri Sjøgata - av fremtredende norske kunstnere. Dette som et visuelt akkompagnement til et velsmakende måltid. Kunsten er også til salgs.

Vi ønsker å takke alle som har bidratt til suksessen så langt. Det gjelder selvsagt alle våre gjester og besøkende, og ikke minst våre medarbeidere, som strekker seg til det ytterste slik at du kan trives og nyte maten på Svendgårds – og slik at vi fortsetter å være knutepunktet for god mat i Nord-Norge.

God fornøyelse!

Mvh

Andreas Spørck & Espen Moe