Restauranter, cafeer og kaffebarer i Alta

Dolly Dimple's Alta

Besøksadresse
Markedsgt. 21-25 Alta
Telefon
04440
Hjemmeside
http://www.dolly.no
Kart
Kartoppslag hos Gulesider

Dolly Dimple’s er en av Norges største restaurantkjeder, med 84 restauranter fordelt over hele landet. Kjeden ble grunnlagt i 1986 i Sandnes, der den også har hovedkontor. I 2006 hadde kjeden en omsetning på 512 millioner kroner (ekskl. moms) og det er omkring 1 600 ansatte.

Den første Dolly Dimple's restauranten åpnet i 1986 i Sandnes, der kjeden også har hovedkontor. Gründeren bak Dolly Dimple's-kjeden er kyprioten Andreas Hatjoullis. Kjeden administreres av holdingselskapet PAM AS, som har ansvar for produktutvikling, markedsføring, regnskapsføring og drift. Dolly Dimple's kjeden eies av Norgesgruppen Servering, Andreas Hatjoullis og adm. dir. Arne Larsen Økland.

Kjeden er i konstant vekst, og det åpner flere nye restauranter hvert år. Veksten skjer både ved restauranter som eies og drives av PAM AS, og ved restauranter som eies og drives av selvstendige franchisetakere.

Navnet Dolly Dimple’s stammer fra den amerikanske sirkusartisten Celesta Geyer, som på 1930- og 40-tallet opptrådte under navnet "Dolly Dimple – the world’s most beautiful fat girl".